Премахване на петна от мазнини – Съвети и трикове, които всяка домакиня трябва да знае

Грисните петна са устойчиви и по-голямата част от времето те не могат да бъдат елиминирани с обикновен препарат в пералната машина. Но заслужава ли си, например, да изхвърлите любимата си блуза само заради грозен ъгъл или да промените новия килим? В тази статия ви предлагаме полезни съвети за това как лесно да премахнете различни петна от мазнини - от дрехи, мека мебел, килими и дори тапети и стени. Опитайте нашите идеи и оставете апартаментът да блести с чистота!

Премахнете свежите петна от грес - ефективни методи за почистване

Отстранете петна от грес от дрехитеГрисните петна от джинсите премахват ефективните методи за почистванеОтстранете петна от мазнините от дрехите в пералната машина

Смазващите петна премахват прясната риза

Смазване на петна отстранете етикета, за да визуализирате дрехата предварителноБързо и лесно изваждайте маслото от дрехите

старите мазни петна премахват дрехите напълно

По принцип, свежите петна, толкова по-лесно е да ги свалите от дрехите. С течение на времето мазнините прониква дълбоко във влакната и почистването става по-трудно, затова е най-важно да реагирате възможно най-бързо. Първо, опитайте да измиете петна ръчно - с добър прах за пране при около 60 ° С. Но имайте предвид - някои тъкани, като вълна и коприна, са деликатни и не могат да издържат на високи температури! Най-добре е отново да проверите етикета на дрехата, преди да започнете да измивате. За чувствителни тъкани, които могат да се измиват само на студено, трябва да използвате специални разтворители на мазнини - в супермаркетите може да се открие широк диапазон. Като алтернатива можете да използвате течен сапун или детергент. Свежите мазни петна могат да бъдат премахнати и сухи - за да направите това, трябва да имате малко бебе на прах или картофено брашно, което може да абсорбира мазнините от тъканта за няколко минути.

Премахване на старите мазни петна - съвети и трикове за облекло и текстил

Отстранете петна от грес от дрехи

Премахване на петна от мазнини съвети и трикове

отстранете прясните мазнини от дрехите

Премахнете flelflecken от дънки в пералнята

Премахване на петна Смазване на ефективни методи за почистване Гел сапун

отстранете старите смазки от дрехите от жлъчен сапун

Премахнете старите смазки от дрехите с сода за хляб

Премахнете старите смазки от върховете на дрехите и трикове

За съжаление, често е невъзможно да се третират петната веднага - например, ако сте на място на любимата си блуза с mayonaisse време на обедната почивка. но старите петна можете да елиминира напълно с жлъчка сапун, чист спирт от аптеката или бензин, защото тези вещества имат свойството бързо разтваряне на мазнините. сапуна Жлъчният трябва да се прилага върху петното и изчакайте 15 минути, а ако използвате минерален спирт или алкохол, намокрете чиста кърпа с повечето от течността и я оставете да работи за тях в продължение на около 10 минути.

Почистване на петна от мазнини - мека мебел

Грисните петна премахват свежия мека мебел

Отстранете петна от мазнини с подплата за домашни средства

Отстранете мазнината напълно от канапето

Тапицерия на стола Премахване на петна от мазнини

Почистване на тапицерията Отстранете петна

Смазващите петна премахват колата

Смазване на петна премахване на подложка

отстранете старите петна от мазни петна разтегателен диван

Грисните петна премахват съвети и трикове

Отстранете петна от мазнини от прахосмукачка за бебешки прахосмукачки

По принцип петната грес на мека мебел, като дивани, фотьойли и дивани, особено устойчиви, защото мазнината прониква дълбоко под тапицерията. В този случай, съгласно следния метод за почистване е най-добре: Вие gieβen на прясно петното малко минерална вода и я оставете да кисне в (картофено брашно, мазнината от частично усвояване). След това почиствайте тапицерията с лек препарат или малко бензин. Успехът е гарантиран!

Отстранете петна от мазнини от килими

Чист килим с вътрешни средства за отстраняване Отстранете мазнините

Петната премахват мазнините с картофено брашно

Отстранете петна от килим от мазнини с сода за хляб и оцет

Смазка петна премахване килим полезни съвети

Отстранете петна от прах от прахосмукачката за прах за бебешки прах

Отстранете петна от мазнини с килим за домашни средства

Ӧlflecken премахване на прах бебе килим

Отстранете петна от грес от килима

Свежите петна от мазнините на килима се отстраняват най-добре с бебешки прах - оставяйте праха да действа върху заразената повърхност за 10-15 минути и го вакуумирайте с прахосмукачката. Ако петното е все още видимо, използвайте чиста памучна кърпа, сапун и хладка вода, за да го почистите напълно. С старите, вече изсушени петна от мазнини същият метод помага. Но трябва предварително да втечнявате петна с топла вода или дори по-добре - с една супена лъжица растително масло, за да можете да я махнете с бебешки прах. Ще бъдете убедени - с този метод на почистване, грозните петна изчезват за нула време!

Отстранете петна от грес - тапети и стени

Премахнете маслото от ефективни методи за облекло

Смазващите петна премахват кухненската стена

почиствайте кухнята, за да премахнете петна от грес

Отстранете мазнината от петна със сапунена стена

Премахнете тапета с петна от мазнини

Отстранете стената от тапети от мазни петна

Особено в кухнята, петна от мазнини на тапети и стени са нещо обичайно. От друга страна, следният метод на почистване е особено ефективен: натиснете върху лист хартия с хартия и извадете желязото. Трябва да внимавате да гладите хартията, като внимавате температурата да не е твърде висока. Целта е да се използва топлината за втечняване на мазнината, така че хартията да може да я попие. Когато става въпрос за мазни петна върху тапети, можете също така да опитате да ги измиете с някакъв жлъчен сапун - този вариант е идеален както за пресни, така и за стари и сухи петна. Желаем ви много успех!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 − 41 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: