Жилищна кухня модерна и практична – 40 чудесни идеи за интериорен дизайн

Терминът "вкусна кухня" всъщност означава стая, която съчетава дневна и кухня. Това носи многобройни предимства, така че дневна-кухнята наскоро се превърна в абсолютна тенденция. Планирането и създаването на такова пространство определено не е лесна задача, така че в тази статия ви даваме някои полезни съвети, които да ви помогнат да проектирате перфектната кухня за ваша собствена. Снимките по-долу също могат да бъдат използвани като източник на вдъхновение. Насладете се на четенето

Откритите кухни са много на мода днес

Кухненски идеи отворена кухня черно бялоКухни идеи модерна отворена кухня с паркеткрасиви кухни отворена кухня паркет етаж плаващи стълби

Живи идеи кухня отвори модерни бели червени акценти

Кухни идеи от дневнатаотворен кухненски малък апартамент

Кухненско-неутрална цветова схема

елегантна кухня в светло сиво

Кухня / дневна обзавеждане идеи дърво и неръждаема стомана

Кухня с модерно обзавеждане Комфортна зона за сядане

От практична гледна точка, кухнята е наистина полезна - ако имате голяма всекидневна, можете също да проектирате кухненски остров и да използвате възможно най-смислено място. Това също ще ви даде възможност да организирате хубави партита - но домакинята не трябва да бъде в кухнята през цялото време, а гостите дори могат да се изправят. Като правило холът и кухнята са центровете, където цялото семейство събира и харчи време заедно. Когато тези две пространства се комбинират, тази област автоматично се превръща в сърцето на къщата. Както бе споменато по-горе, холът е трудно да се проектира, защото обзавеждането в цялата стая трябва да изглежда хармонично, без дневната и кухнята да губят своята индивидуалност. Ето защо в този пост ви представяме някои успешни дизайнерски решения, от които можете да се вдъхновите. Продължете да четете!

Сравнете плюсовете и минусите

Кухненски етаж план отворена кухня

отворена кухня дневна стая стил дървен плот

отворена кухня с кухненски остров

Идеи за обзавеждане Кухня, модерно отделена от всекидневната

идеи за обзавеждане на отворени кухни

Кухня-живи идеи модерни минималисти

отворена кухня отделна всекидневна

отворена кухня със златно осветление в хола

Кухня с открит модерен декор

Преди да започнете да планирате отворена кухня, трябва да си зададете въпроса дали това е правилното решение за вас. За домашни кухни има и някои недостатъци, които можете да помислите. Те включват, например, факта, че ароматите се разпространяват бързо в цялата стая. Това важи и за всички типове кухненски шумове - например от работата на хладилника, миксера или миялната машина, което може да наруши спокойствието ви в хола. Ако няма разделителни стени, бъркотията в кухнята и мръсните ястия се виждат от гостите ви. След като сравнявате предимствата и недостатъците, ще ви дадем полезни съвети как да настроите перфектно отворената кухня.

Планиране на перфектната кухня за хранене - полезни съвети

Кухня-хол дизайн бял пуристичен модерен стил

Кухненски отворен кухненски плот като стая делител

Готвене без модерна кухня с отворена кухня

Кухненски килим IKEA крем отворена кухня модерен минималистичен

красива кухня, отделена от стъклената врата в хола

Етажната кухня е отворена от хола отделен шелф

отворен кухненски хол модерен индустриален стил

Яжте в кухнята селски стил

Всекидневна с кухня бяла трева зелена

отворени кухненски идеи модерен декор цветни акценти

При проектирането на отворена кухня условията на стаята са решаващи. Могат ли да се инсталират необходимите връзки за електричество, вода и газ на правилните места? Затова се препоръчва да се консултирате с архитект. От голямо значение е и хармоничната, последователна концепция за помещения. Ако холът е обзаведен в селски стил, а кухнята - в съвременен стил, резултатът няма да изглежда толкова приятно. Решете единния стил на обзавеждане, но запазвайте индивидуалността на кухнята и хола. Това може да бъде постигнато само чрез ясно разделение и ред. До границата между двете зони може да служи кухненски остров, който също така осигурява по-голяма гъвкавост в кухнята.

Организирайте правилно кухнята

Яжте в кухнята модерен селски стил

отворена кухня с противоположно бяло минималистично

модерна кухня хол мраморен под

Бар-броячът се отваря модерно и практично

Дневна с отворени кухненски медни лампи

U кухня с насрещен турски син крем

Американска страна кухня отворена ябълка зелено бяло

Всекидневна с осветление с отворен кухненски таван

отворена кухня с остров за готвене

Кухня с план на острова за готвене

От голямо значение е правилната организация в кухнята. Кухните са с една или две страни, отворени към хола и могат да имат форма U, L или G. За да можете да работите необезпокоявано там, тясното разположение на хладилника, печката и мивката е особено важно - в този смисъл човек често говори за "магически триъгълник". Основните кухненски прибори, като лъжички за готвене, саксии и ножове, също трябва да бъдат в непосредствена близост. По принцип кухнята трябва да бъде организирана така, че да ви спести ненужни начини. За да разрешите неприятния проблем с аромати на храна, които също влизат в хола, обръщайте внимание на силни абсорбиращи качулки. Ако имате отворена кухня, също си струва да инвестирате в тихи уреди - например хладилник или съдомиялна машина. И модерен кухненски остров с бар може да покрие перфектно чашата в кухнята.