Κήπος Feng Shui – 40 δημιουργικές ιδέες σχεδίασης

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται σήμερα στη διδασκαλία της Άπω Ανατολής Feng Shui. Ο όρος, που μεταφράζεται από αρχαία κινέζικα, σημαίνει "άνεμος και νερό" - οι κύριες πηγές θετικής ενέργειας ζωής, που ονομάζεται επίσης chi. Ο κύριος στόχος του Φενγκ Σούι είναι ότι τα ανθρώπινα όντα ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον τους και ότι η θετική ενέργεια ρέει ελεύθερα. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να σχεδιάσετε έναν κήπο Feng Shui για να φέρετε την ευτυχία, την υγεία και την ευημερία στο σπίτι σας.

Εφαρμόστε το Feng Shui στον κήπο

Σχεδιασμός κήπου μετά το Φενγκ Σούιαρχικό κήπο Feng ShuiΦενγκ Σούι κήπο

Εφαρμόστε το Feng Shui στον κήπο

Σχεδιασμός κήπου μετά το Φενγκ ΣούιΙδέες σχεδιασμού κήπου μετά το Φενγκ Σούι

Προστασία προσωπικών δεδομένων Φυτά μπαμπού Φενγκ Σούι κήπο

Feng Shui κήπο αρχική παρτέρι

Στον παραδοσιακό κήπο του Φενγκ Σούι, κυριαρχεί η τάξη και η αρμονία - ανάμεσα σε ανοιχτές και πυκνοκατοικημένες περιοχές, πολυάσχολες και ήσυχες ζώνες, φωτεινές και σκιερές γωνίες. Έτσι θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε την ισορροπία - η ανάπτυξη των φυτών δεν πρέπει να είναι ούτε πλούσια, ούτε μονότονη και αραιή. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες που αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις αρχές του Feng Shui. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε παρακάτω!

Φυτικά είδη για τον κήπο του Φενγκ Σούι

Feng Shui είδη φυτών κήπων

Φυτά κήπου Φενγκ Σούι

Ιαπωνικό σφενδάμι

Σχεδιασμός κήπων ειδών κήπων σύμφωνα με το Feng Shui

Φυτά Φενγκ Σούι κήπο

Σχεδιασμός κήπου μετά το Φενγκ Σούι

δενδρολίβανο

Φυτό Φενγκ Σούι Κήπος Funkien

Ροδόδενδρο κήπου φενγκ σούι

Feng Shui ιδέες σχεδιασμού κήπου μοβ καμπάνες

Μαύρο φίδι γενειάδα

Gardenia είδη φυτών Feng Shui κήπο

Τι είναι σημαντικό σε έναν κήπο Feng Shui; Όχι μόνο η διαρρύθμιση των μονοπατιών κήπου ή των παρτέρι παίζει ρόλο εδώ, αλλά και το είδος των φυτών που παρακολουθούν στον κήπο σας. Σύμφωνα με την κινεζική λαογραφία, υπάρχουν πέντε σημαντικά στοιχεία που επιτρέπουν την αρμονία και το βάρος στον κόσμο - φωτιά, νερό, ξύλο, μέταλλο και χώμα. Κάθε στοιχείο συμβολίζει μια ιδιαίτερη ιδιοκτησία και πρέπει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση στον κήπο του Φενγκ Σούι - φυσικά, από ορισμένα φυτικά είδη που το αποτελούν. Τα φυτά που αντιπροσωπεύουν το στοιχείο πυρκαγιάς χαρακτηρίζονται, για παράδειγμα, από κόκκινο φλοιό ή φύλλα τριγωνικού ή κωνικού σχήματος. Τέτοια είδη είναι, για παράδειγμα, οι καμέλιες με κόκκινα άνθη, το ιαπωνικό σφενδάμι του οποίου ο φλοιός είναι κόκκινος και το δεντρολίβανο, το κουτσομπολιό και το δέντρο λόγω των τριγωνικών και κωνικών φύλλων. Φυτά όπως το μαύρο φίδι γενειάδα, θάμνος πεταλούδας, μοβ καμπάνα και taro είναι το στοιχείο του νερού, καθώς χαρακτηρίζονται από ελεύθερες μορφές και σκούρο ή ακόμα και μαύρο φύλλωμα. Χαρακτηριστικά των ειδών που αποτελούν το μεταλλικό στοιχείο είναι λευκά ή παστέλ χρώματα, καθώς και στρογγυλά και ωοειδή φύλλα, ενώ λουλούδια σε κίτρινους τόνους και ορθογώνια σχήματα συμβολίζουν τη γη. Το ξύλο, ως τελευταίο στοιχείο, αντιπροσωπεύεται από μακρά και λεπτά φυτά, όπως ιαπωνικό βέλος μπαμπού ή δενδρολίβανο.

Σημαντικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε

Σχεδιασμός κήπου μετά το Φενγκ Σούι

Βεράντα στον κήπο Feng Shui

Σχεδιασμός ιδεών Φενγκ Σούι Κήπος

Τα κέντρα ενέργειας κήπου του Φενγκ Σούι διαμορφώνονται

Διαδρομή κήπου Feng Shui

Σχεδιασμός μονοπατιών κήπου σύμφωνα με το Feng Shui

Feng Shui εξωραϊσμού στον κήπο

Φενγκ Σούι κήπο

Τα μονοπάτια των κήπων παίζουν επίσης έναν ιδιαίτερο ρόλο σε έναν κήπο Feng Shui, καθώς μπορούν να κατευθύνουν τη θετική ενέργεια Chi στο σπίτι. Δεν είναι η επιλογή των υλικών, αλλά το σχήμα του τρόπου είναι σημαντικό. Είτε είναι κατασκευασμένα από πέτρες, τούβλα ή σκυρόδεμα, θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγετε ευθείες γραμμές και γωνίες, αλλά επιλέγετε κυματιστά μοτίβα, σπείρες ή κυκλικές μορφές. Τα μονοπάτια σας πρέπει να σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε απαλές καμπύλες και στροφές. Αυτό θα δώσει επίσης στον κήπο σας μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη εμφάνιση.

Το αδιάσπαστο τμήμα του κήπου του Φενγκ Σούι

Κατασκευή καταρράκτη καταρράκτη μετά από το Φενγκ Σούι

Φενγκ Σούι κήπο

Feng Shui κήπος διακοσμητική λίμνη

βρύσες κήπου

Το ρέον νερό είναι επίσης ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του Κήπου Φενγκ Σούι, καθώς αντιπροσωπεύει χρήματα και ευημερία. Μπορείτε να εισαγάγετε το στοιχείο στον σχεδιασμό του κήπου σας επιλέγοντας να χτίσετε ένα μικρό σιντριβάνι κήπου ή λίμνη. Στην Ιαπωνία, οι λίμνες είναι πολύ δημοφιλείς με χρυσά και ασήμι ψάρια, επειδή πιστεύεται ότι τα ψάρια συμβολίζουν πολύτιμα νομίσματα και φέρνουν το Glüch στο σπίτι.

Σχεδιασμός ενεργειακών κέντρων

Ανθοπωλείο Κήπος Φενγκ Σούι

Ξύλινο κατάστρωμα κήπου Feng Shui

Ξύλινο κατάστρωμα κήπου Feng Shui

Σχεδιασμός ιδέες Κήπος Feng Shui

Πανέμορφο κήπο Feng Shui

Σχεδιασμός κήπου φράχτη οθόνης σύμφωνα με το Feng Shui

Φενγκ Σούι κήπο

Εξωραϊσμός Φενγκ Σούι Κήπος

δημιουργικές ιδέες σχεδίασης

Σύμφωνα με το Feng Shui, η θετική ενέργεια ζωής συσσωρεύεται σε ορισμένα αντικείμενα με κυκλικό σχήμα - για παράδειγμα, πέτρες, και στη συνέχεια απελευθερώνεται σταδιακά στο περιβάλλον. Τέτοια κέντρα ενέργειας είναι απαραίτητη για κάθε κήπο του Φενγκ Σούι. Ένα στρογγυλό παρτέρι, των οποίων οι άκρες είναι επίσης από στρογγυλές πέτρες, είναι ιδανικό για ένα τέτοιο σημείο. Μια άλλη πιθανή παραλλαγή είναι η Buchs, κομμένη σε σφαιρική ή σπειροειδή μορφή, καθώς μπορεί επίσης να απορροφήσει τις ενέργειες. Ωστόσο, για να αισθανθείτε άνετα στον κήπο, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε αληθινοί στο δικό σας στυλ - τότε οι θετικές ενέργειες θα ρέουν από μόνες τους.