Είναι το φοινικέλαιο υγιές; – ενδιαφέροντα γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε

Σήμερα, το φοινικέλαιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος πολλών τροφίμων και καλλυντικών προϊόντων, οπότε είναι λογικό να αναρωτηθείτε: είναι το φοινικέλαιο υγιές; Τι αποτέλεσμα έχει στον ανθρώπινο οργανισμό; Και υπάρχουν βλαβερές παρενέργειες; Τα πάντα για αυτό το θέμα μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο! Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία για το φοινικέλαιο που πρέπει να γνωρίζετε πριν καταναλώσετε και χρησιμοποιήσετε το. Ελπίζουμε να απολαμβάνετε την ανάγνωση!

Υγιεινό φοινικέλαιο - ευρεία εφαρμογή στη βιομηχανία τροφίμων

Τρόφιμα χωρίς φοινικέλαιοΚερδίστε φοινικέλαιοΤροφίμων με φοινικέλαιο

παθογόνα τρόφιμα με γραφικό σούπερ μάρκετ φοινικέλαιου

Τρώτε σοκολάτα χωρίς φοινικέλαιοΖάχαρη από φοινικέλαιο με φοινικέλαιο

Το φοινικέλαιο εξάγεται από τους καρπούς του pallpalme, που αναπτύσσεται στην Ισπανία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και σε πολλές άλλες χώρες με τροπικό κλίμα. Επειδή αυτό το φυτικό λίπος είναι πολύ φθηνότερο από, για παράδειγμα, το βούτυρο ή το ηλιέλαιο, χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων. Σήμερα, το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται για να παράγει μαργαρίνες, απλώματα, τυριά, ψητά, σοκολάτες και μια σειρά άλλων τελικών προϊόντων. Μια έρευνα από το κέντρο καταναλωτών έδειξε ότι κάθε δεύτερο προϊόν στο σούπερ μάρκετ σήμερα περιέχει φοινικέλαιο! Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να καθορίσουμε τον αντίκτυπό της στην υγεία. Το φοινικέλαιο προτιμάει παρόμοια με το βούτυρο και χρησιμοποιείται συχνά επειδή δίνει πολλά προϊόντα στη σωστή κρεμώδη υφή. Αλλά έχει και άλλα οφέλη - στην περίπτωση των σούπας τσάντα εξασφαλίζει, για παράδειγμα, ότι η σκόνη δεν κολλάει στην τσάντα. Η εξόρυξη και η επεξεργασία του φοινικέλαιου είναι επίσης πολύ πιο εύκολη και φθηνότερη σε σύγκριση με άλλα στερεά έλαια, γεγονός που αποτελεί επίσης μεγάλο όφελος για τη βιομηχανία. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί συμμερίζονται την άποψη ότι η κατανάλωση φοινικέλαιου είναι επιβλαβής για την υγεία και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και ακόμη και καρκίνο. Αλλά δικαιολογούνται αυτοί οι φόβοι και πόσο υγιές είναι το φοινικέλαιο; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε την απάντηση!

είναι φοινικέλαιο υγιές

Παραγωγή φυτικών ελαίων φυτικά λίπη Ӧlpalme

παραγωγής φοινικέλαιου

Παρθένο ελαιόλαδο φυτικής προέλευσης

Παραγωγή φοινικέλαιου σε παγκόσμιο επίπεδο

Παρθένο ελαιόλαδο υγιή παραγωγή φοινικέλαιου στον κόσμο

Υγιεινό φοινικέλαιο - Συστατικά, θρεπτική αξία και επίδραση στον οργανισμό

τι είναι το φοινικέλαιο

Λάδι φοινικέλαιο ενδιαφέροντα γεγονότα

Υγιές δέρμα φοινικέλαιο

Καλλυντικά προϊόντα φοινικέλαιου

Το φοινικέλαιο περιέχει περίπου 52 τοις εκατό κορεσμένα λιπαρά - με αυτό το ποσοστό, δεν είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τύπους λίπους. Αλλά είναι εξαιρετικά πλούσιο σε καροτίνες - το φυσικό φοινικέλαιο περιέχει 50 φορές περισσότερες καροτίνες από τις ντομάτες και περίπου 15 φορές περισσότερο από τα καρότα! Για το λόγο αυτό, είναι πραγματικά χρήσιμο για το δέρμα και τα μάτια, και βρίσκει εφαρμογή σε πολλά καλλυντικά προϊόντα. Το φοινικέλαιο περιέχει επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του κυττάρου. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, βιταμίνη Ε - την «ομορφιά βιταμίνης» και το συνένζυμο Q10. Και όταν πρόκειται για τη θρεπτική αξία του - σε σύγκριση με άλλα φυτικά και ζωικά λίπη, το φοινικέλαιο δεν έχει καθόλου θερμίδες. 100 γραμμάρια από αυτά περιέχουν περίπου 900 θερμίδες, ώστε να μπορείτε να φάτε φοινικέλαιο ακόμη και αν βρίσκεστε σε δίαιτα. Πού προέρχονται οι φόβοι ότι το φοινικέλαιο είναι επιβλαβές και ακόμη και επικίνδυνο;

Από πού προέρχονται οι φόβοι από αυτό το φοινικέλαιο είναι επιβλαβές για την υγεία σας;

Η κατανάλωση πετρελαιοειδών επηρεάζει την υγεία

Φοινικέλαιο Nutella

μαγειρέψτε υγιεινά με φοινικέλαιο

Προϊόντα πετρελαίου μαργαρίνης

καρκινογόνες τροφές με φοινικέλαιο

Το φοινικέλαιο έχει υγιή επίδραση στον οργανισμό

Τον Μάιο του 2016, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Τροφίμων δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες με φοινικέλαιο. Σύμφωνα με τη μελέτη, ωστόσο, το πετρέλαιο δεν είναι από μόνο του ανθυγιεινό - είναι επιζήμιο για την περαιτέρω επεξεργασία του. Όταν το φοινικέλαιο θερμαίνεται πάνω από 200 ° C, σχηματίζει trans λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια στον ανθρώπινο οργανισμό και ακόμη και να προκαλέσουν καρκίνο. Αυτό ισχύει για ορισμένα προϊόντα όπως η μαργαρίνη, αλλά όχι για άλλα - η δημοφιλής «Nutella» που διαδίδεται παγκοσμίως έχει υψηλό ποσοστό φοινικέλαιου αλλά δεν είναι ανθυγιεινή επειδή το πετρέλαιο δεν υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία.

Υγιές φοινικέλαιο - χρήσιμες συμβουλές για ψώνια

Ӧlpalme φρούτα φοινικέλαιο φυσικό προϊόν

καρκινογόνο φοινικέλαιο τροφίμων

Έτσι είναι το φοινικέλαιο υγιές; Η αντικειμενική απάντηση είναι - ναι και όχι. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο επεξεργάζεται το πετρέλαιο, τόσο πιο ανθυγιεινό γίνεται. Ως εκ τούτου, συνιστάται να αγοράσετε μόνο μη επεξεργασμένο φοινικέλαιο από βιολογική καλλιέργεια ή προϊόντα που περιέχουν τέτοια. Στην αγορά θα βρείτε το βιολογικό φοινικέλαιο κυρίως σε βάζα από σκούρο γυαλί, τα οποία πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να αγοράσετε προϊόντα με εξευγενισμένο φοινικέλαιο. Το πρόβλημα με τις βλαβερές συνέπειες της επεξεργασίας του πρέπει να επιλυθεί από τον κλάδο.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: