Έμμεσος φωτισμός – μια νέα αίσθηση ευημερίας στο σπίτι

Εάν το φως στο δωμάτιο δεν πέσει απευθείας στα αντικείμενα, αλλά πρώτα αντανακλάται στα δάπεδα, τις οροφές και τους τοίχους, αυτό αναφέρεται ως έμμεσος φωτισμός. Ο έμμεσος φωτισμός είναι ο τέλειος φωτισμός διάθεσης που διασκορπίζει απαλά το φως στο δωμάτιο. Όταν πρόκειται για ζεστή ατμόσφαιρα, το άμεσο φως της αίθουσας είναι άμεσα ανοικτό. Τα ελαφριά φωτάκια του έμμεσου φωτισμού μπορούν να χρησιμεύσουν ως γενικός φωτισμός στο δωμάτιο. Εδώ, η πηγή φωτός είναι κρυμμένη πίσω από ένα πάνελ ή πίνακα οροφής, έτσι ώστε το φως κάνει μια παράκαμψη πάνω από ένα εμπόδιο και γίνεται πιο ήπια. Ο ισχυρός έλεγχος προς όλες τις κατευθύνσεις, το φως είναι ευχάριστα απαλό και δίνει στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη άνεση.

Contents

Έμμεσος φωτισμός - ένα διακοσμητικό στοιχείο που δίνει ευεξία

Inidirect φωτισμός για μια ωραία ατμόσφαιραΟ έμμεσος φωτισμός κατανέμει ομοιόμορφα το φως σε όλο το δωμάτιο, αποφεύγοντας τις έντονες αντιθέσεις, τις σκιές και την αντανάκλαση. Οι διαφορετικές επιδράσεις φωτισμού του έμμεσου φωτισμού επιτρέπουν την τοποθέτηση ορισμένων αντικειμένων. Για παράδειγμα, μια μονάδα τοίχου με φωτισμό LED, έμμεσο φωτισμό στο μπάνιο ή πίσω από τον καθρέφτη, κάτω ή πίσω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, στις σκάλες, στην οροφή ή στον τοίχο. Αλλά έχει νόημα να δημιουργήσετε ένα συνδυασμό του έμμεσου φωτισμού και του γενικού φωτισμού, γιατί ξανά και ξανά χρειάζεστε ισχυρότερο φως στο δωμάτιο, ιδιαίτερα ακατάλληλο για χώρο εργασίας.

Οι λωρίδες LED έχουν εξαιρετικές φωτεινές ενδείξεις στο δωμάτιο

Κάντε το σπίτι ωραία με λίγο LEDΟ έμμεσος φωτισμός επιτρέπει τον καθορισμό διαφορετικών περιοχών χώρου και την ανάδειξη διαφόρων στοιχείων. Ένας έμμεσος φωτισμός χωρίς πρόσθετο φωτιστικό σώμα δημιουργείται πολύ εύκολα από λωρίδες LED. Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλλαγές σχεδιασμού είναι ο έμμεσος, δυσδιάκριτος φωτισμός οροφής που κρύβεται κατά μήκος των γωνιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο 3D εφέ και δημιουργεί μια οικεία ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα έμμεσου φωτισμού

Φωτεινά εφέ από τον τοίχο - ένα πραγματικό μάτι-catcher

Ο έμμεσος φωτισμός προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, στα ψηλά ταβάνια, το φως αντανακλάται μόνο πολύ αδύναμα. Φυσικά, τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν, γι 'αυτό είναι μια πολύ προτιμώμενη επιλογή φωτισμού. Οι ακόλουθες ιδιότητες έμμεσου φωτός μπορούν να χαρακτηριστούν ως συμφέρουσες: Μαλακό και άνετο φωτισμό δωματίου, επίδραση ευγενών δωματίων, χωρίς ορατότητα, χωρίς σκιά και μαλακές άκρες, ήπια στα μάτια.

Η επίδραση των χρωμάτων

Έμμεσος φωτισμός σε μπλε χρώμα

Ο δημιουργικός σχεδιασμός χρωμάτων μέσω του έμμεσου φωτισμού είναι ένα πραγματικό μάτι. Τα χρώματα επηρεάζουν την αντίληψή μας. Ίσως είναι καλύτερο να σκεφτούμε ποιο χρώμα ταιριάζει σε ποια αίθουσα. Το ψυχρό φως θεωρείται ότι προάγει τη συγκέντρωση. Για παράδειγμα, το μπλε φως είναι κατάλληλο για το χώρο εργασίας. Το έμμεσο φως στο πράσινο, έχει ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα και θα ήταν πολύ κατάλληλο για σαλόνι και υπνοδωμάτιο. Για τα καθιστικά, το ζεστό, κίτρινο φως θα έχει απαλή και ζεστή επίδραση. Αν το δωμάτιο πρόκειται να είναι ρομαντικό, το κόκκινο φως είναι ένα κλασικό. Ο συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων μπορεί επίσης να γίνει αντιληπτός ως δυσάρεστος.

Καθαρό ειδύλλιο με έμμεσο φωτισμό

Έμμεσος φωτισμός στο υπνοδωμάτιοΟι λωρίδες LED είναι πολύ μοντέρνες και εύκολες στην εγκατάσταση. Είναι συνήθως κολλημένα στην επιφάνεια της άκρης και έτσι η εργασία γίνεται. Είναι απλά κολλημένα σε γωνίες και άκρες, απλώς συντομευμένα και για να λειτουργήσει, απλά πρέπει να έχετε μια έξοδο κοντά. Αυτά είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά ή ακόμα και μεταβαλλόμενα χρώματα, ακόμα και με το ρυθμιστή ή το τηλεχειριστήριο για να αγοράσετε. Με τις ταινίες LED, για παράδειγμα, μπορείτε να επιστήσετε την προσοχή σε έναν καθρέφτη, ένα συγκεκριμένο έπιπλο, ένα λευκό κρεβάτι ή μια εικόνα.

Δημιουργώντας μια φωτεινή προφορά στην τραπεζαρία

Ρομαντικά φωτισμένο καθιστικό

Απαλό φως στην περιοχή του διαδρόμου

Φωτισμός δροσερού διαδρόμου

Chic έμμεσο φωτισμό στο διάδρομο

Chic έμμεσο φωτισμό για διάδρομο

Φωτίστε το διάδρομο έμμεσα

Κομψό τοίχο διάτρητου διαδρόμου

Φωτισμός σκαλοπατιών - απλό και πολύ κομψό

Cool φωτισμός σκαλοπατιών - απλό και πολύ κομψό

Το φωτιστικό τοίχου - ένα φως των φώτων

Κρύος φωτισμός τοίχου - ορίζει φωτισμό στο δωμάτιο

Φωτισμός του καθιστικού έμμεσα - ζεστό και φρέσκο

Φρέσκα χρώματα και έμμεσο φωτισμό - ο τέλειος συνδυασμός

Ξύλο για περισσότερη άνεση

Οι τοίχοι με επένδυση από πέτρα χρειάζονται ελαφρείς τόνους

Ρομαντικό παιχνίδι φωτός

Έμμεσος φωτισμός στο υπνοδωμάτιο - αγνό ρομαντισμό

Απλό και φιλόξενο

Οι φωτεινές γραμμές τον κάνουν πιο άνετο

Κουζίνα με μια διαφορά

Ρομαντική κουζίνα με φωτισμό LED

Σύγχρονος φωτισμός σκάλων

Backlit σκάλες, πολύ ασυνήθιστο και μοντέρνο

Ρομαντικό φωτισμό κήπου για υπέροχα καλοκαιρινά βράδια

Έμμεσος φωτισμός για εξωτερικό χώρο

Chic και φιλόξενο

Ο ασυνήθιστος φωτισμός δίνει επιπλέον ευεξία

Έμμεσο φως

Έμμεσος φωτισμός για καλύτερη αντίληψη

LED έμμεσο φωτισμό

Κουζίνα σε λευκό με έμμεσο φωτισμό

Φωτισμός επίπλων LED

Φωτιζόμενη μονάδα τοίχου - μια νέα αίσθηση ευημερίας στο σπίτι

Ο φωτισμός οροφής LED δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο

Ο έμμεσος φωτισμός οροφής κάνει's gemütlicher

Chic ατμόσφαιρα σε λευκό

Ο έμμεσος φωτισμός δίνει στο διαμέρισμα ένα πολυτελές άγγιγμα

Έμμεσος φωτισμός στο σαλόνι του κήπου

Εξωτερικό τζάκι με έμμεσο φωτισμό με LED

Έμμεσο φως στις σκάλες - ένα νέο κλασικό

Σκάλες φωτισμού για ένα κομψό σπίτι